RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Є чотири підходи: в Раді розповіли, як будуть голосувати щодо "антиколомойского" закону

Законопроект №2571-д "Про вдосконалення деяких механізмів банківської діяльності" (так званий "антиколомойський закон"), від якого залежить транш МВФ, зможуть розглянути у Верховній Раді після того, як парламентський комітет об'єднає тисячі правок в єдину таблицю.

Про це розповів в інтерв'ю "Апострофу" перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук.

"Аналізуючи поправочний тероризм, який був продемонстрований під час розгляду банківського законопроекту, ми розробили чотири основні підходи, як ми його можемо розглядати", - повідомив віце-спікер парламенту.

Руслан Стефанчук не став розкривати всі можливі варіанти, натякнувши, що деякі з них - неординарні. Одним з них є можливість відхиляти схожі правки так, як це дозволено регламентом Верховної Ради.

"Такий "поправочний тетріс" - правки групуються, прийняття першої поправки означає відхилення всіх інших. Це один з робочих варіантів, але все впирається в те, що досі комітет з оподаткування не зібрав їх в кінцеву таблицю і ми не бачимо загального обсягу цього жаху і безцільно витраченого людського часу", - уточнив віце-спікер.

За словами Руслана Стефанчук, за шість днів згенерувати шість тисяч поправок одній людині було просто неможливо. "Це свідома робота, спрямована на відверте зловживання правами депутата", - підкреслив він.

Віце-спікер парламенту вважає, що необхідно знайти законодавчу запобіжний захід, яка дозволила б раз і назавжди поставити крапку, щоб більше ні в одного депутата не було бажання ганятися за кількістю правок, а тільки лише працювати над їх якістю, стимулюючи якісну парламентську дискусію.

Стефанчук висловив переконання, що після того, як буде зведена таблиця, керівництво Верховної Ради вибере той варіант, який дозволить найбільш швидко і ефективно пройти цей законопроект.

"Це питання важливе, він пов'язаний з фінансовою стабільністю і запобіганням дефолту в країні", - підкреслив він.

Як раніше повідомляв "Апостроф", ще одне позачергове засідання Верховної Ради з "антиколомойському закону" може відбутися в середу, 15 квітня.

Детальніше про подальшу роботу українського парламенту читайте в матеріалі "Апострофа": Ми будемо боротися з "поправочним тероризмом" у Верховній Раді - Руслан Стефанчук.