RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

Рада збереться на термінове засідання: за які закони будуть голосувати

У понеділок, 13 квітня, близько 14:00 відбудеться позачергове засідання Верховної Ради України.

Про це заявив спікер парламенту Дмитро Разумков в ефірі великого телеканалу.

Він уточнив, що на засіданні будуть голосувати за всі питання, крім законопроекту про зміни до Держбюджету на 2020 рік і проектів про скасування земельної реформи. Разумков уточнив, що голосувати планують без обговорення.

"Що стосується інших питань, то була попередня домовленість голосувати без обговорення для того, щоб якомога швидше їх розглянути, прийняти і щоб вони почали працювати як закони в інтересах українського народу", - вказав спікер.

Зокрема, на порядку денному 13 квітня: внесення поправок до бюджету з минулого засідання; проект про інфраструктуру геопросторових даних для ринку землі; проект №3320 з поправками "Про захист населення від інфекційних хвороб" для запобігання поширення COVID-19; проект про посилення відповідальності за спалювання сухого листя; зміни в закон про Антимонопольний комітет; вето глави держави на законопроект №1049 про єдиний рахунок для сплати податків та ЄСВ; вето президента на постанови, які забороняють підписувати закон про ринок землі.

Також Дмитро Разумков анонсував ще одне позачергове засідання ВРУ 15 квітня. У цей день розглянуть так званий "антиколомойський" закон про захист банків.

Як повідомляв "Апостроф", 30 березня, Верховна Рада проголосувала за "антиколомойський" законопроект - документ, що забороняє повернення націоналізованих банків колишнім власникам, в першому читанні. Законопроект викликав спротив з боку соратників Ігоря Коломойського - колишнього власника "ПриватБанку". Однак прийняття закону було умовою Міжнародного валютного фонду для надання кредитів Україні.