RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Рада підтримала зміни до регламенту заради прийняття "антиколомойського" закону

На позачерговому засіданні Верховної Ради в четвер, 16 квітня, народні депутати проголосували за зміни до регламенту парламенту, які дозволять швидше розглянути проект "антиколомойського" закону.

Відповідні зміни до закону про регламент Ради підтримали 242 народних обранці.

Цим документом передбачено особливу процедуру розгляду законопроектів у другому читанні в тому випадку, якщо подано як мінімум в п'ять разів більше поправок, ніж статей або пунктів в початковій редакції, але не менш ніж 500 поправок.

Тепер у депутатських фракцій і груп є два дні, щоб вибрати п'ять поправок, які не були враховані головним комітетом, на яких вони наполягають, і направити їх на розгляд комітету. Також кожен позафракційний народний депутат, поправки якого враховані головним комітетом, має право визначити одну невраховану поправку, на якій він наполягає, і направити головному комітету. Протягом двох днів головний комітет повинен узагальнити ці поправки і підготувати уточнену порівняльну таблицю для розгляду законопроекту в другому читанні, в яку входять також всі враховані головним комітетом поправки.

Розгляд законопроекту буде починатися з виступу голови або представника профільного комітету, який повинен тривати не більше двох хвилин. Після цього депутати розглядають поправки. Ініціатори відхилених поправок будуть мати до двох хвилин на виступ, а депутати, які хочуть поставити свою враховану комітетом поправку на підтвердження - до однієї хвилини.

Як повідомляв "Апостроф", ситуація з правками навколо "антиколомойського закону" повністю ініційована за погодженням і контролюється Офісом президента.