RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Люди мають розуміти: Зеленський зробив важливу заяву про терміни карантину в Україні

Кабінет міністрів планує продовжити карантин, оскільки Україна ще не наблизилася до піку пандемії - його лікарі очікують на початку травня.

Німеччина послаблює карантин, а Україна в очікуванні піку: як змінюється ситуація з коронавірусом (оновлюється)

Про це заявив в ході наради президент України Володимир Зеленський.

Також він прокоментував пропозиції про пом'якшення карантинних заходів для запуску економіки. За його словами, якщо такі ініціативи будуть підтримані урядом, то потрібно чітко поінформувати населення про алгоритм зняття обмежень у зв'язку з карантином.

"Потрібно точно сказати людям, коли і що буде відкрито, який чіткий план дій уряду. Пік захворюваності очікують на початку травня. Люди повинні розуміти, чи можна буде гуляти в парках, коли будуть працювати перукарні, нотаріуси, адвокати та інший бізнес. Я знаю, що для підтримки форми хочуть тренуватися олімпійці. Всі люди повинні мати чітке бачення, як і коли може пом'якшуватися карантин", - сказав президент.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що слід відновити роботу некритичних об'єктів інфраструктури, що дозволить запустити ряд економічних процесів.

Також в ході наради були узгоджені закупівлі засобів для боротьби з пандемією на наступні три тижні.

Глава держави заслухав звіт керівників Національної поліції, які повідомили про зростання випадків шахрайства в інтернеті.

"Українцям треба бути особливо обережними і купувати і продукти, і речі, і засоби захисту на перевірених сайтах, а всі онлайн-платформи аферистів потрібно закривати", - прокоментував звіт Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що підтримує пом'якшення карантинних заходів по країні.