RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Між Грузією і Україною назріває скандал через Саакашвілі

Навколо України розгорається дипломатичний скандал за участю Грузії, причиною якого може бути можливе призначення екс-президента останньої Міхеіла Саакашвілі на посаду віце-прем'єр-міністра.

Про це повідомляє грузинський телеканал Mtavari Arkhi.

Ситуацію ускладнює і той факт, що Грузія вирішила відкликати свого посла з України. Чи пов'язаний цей крок на 100% з Саакашвілі, який планує зайняти крісло в Кабміні, поки не підтверджується.

У той же час, сам посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе впевнений, що цю кадрову ротацію може бути розцінено Грузією ніяк інакше як "неприйнятний крок".

"Ви знаєте, що Міхеіла Саакашвілі визнано Грузинською державою, грузинським правосуддям винним і оголошено в міжнародний розшук. Свого часу було звернення до української сторони про затримання і передачу Міхеіла Саакашвілі в Грузії, і було передано матеріали порушених кримінальних справ ..." - зазначив він в коментарі "Інтерфаксу".

Крім того, він нагадав, що Саакашвілі неодноразово закликав повалити легітимно обраний уряд Грузії насильницьким шляхом.

"На тлі всього викладеного можливе призначення пана Саакашвілі з великою ймовірністю буде сприйнято в Тбілісі, як недружній і неприйнятний з боку стратегічного партнера (України - "Апостроф") крок", - додав посол.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі нагадали кілька цікавих фактів про Саакашвілі, вказавши на зв'язок екс-голови Одеської ОДА з чинним керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком.