RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Повернення Саакашвілі до влади: в мережі нагадали 10 фактів про нього

У контексті можливого призначення колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі на посаду віце-прем'єр-міністра, в мережі нагадали кілька цікавих фактів про нього, вказавши на зв'язок екс-голови Одеської ОДА з чинним керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Їх на своїй Facebook-сторінці опублікував журналіст Сергій Руденко.

"1992 року Саакашвілі закінчив факультет міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського державного університету ім. Шевченка. Його однокурсниками були політолог Віталій Бала та політик Василь Горбаль. В ті ж роки у цьому виші вчився Петро Порошенко (закінчив його у 1989 році). На два курси молодшим за курс Михайла Саакашвілі був нинішній керівник Офісу президента України Андрій Єрмак", - написав він.

Також журналіст вказав на кілька спроб Саакашвілі зайняти керівні посади в Україні.

"26 лютого 2014 року після перемоги Революції гідності Саакашвілі заявив, що в Україні йому пропонували високу посаду, але зазначив, що в нього таких планів немає. У грудні 2014-го його сватали на посаду віце-прем'єра, але він відмовився. За словами Саакашвілі, Порошенко пропонував навіть йому очолити свою партію “БПП-Солідарність”, - нагадав Руденко.

Крім того, за його словами, в листопаді-грудні 2015 року Саакашвілі називали одним з претендентів на посаду прем'єр-міністра України замість Арсенія Яценюка.

"У політичних кулуарах подейкувала, що він майже вже сидів на валізах і готувався переїхати до Києва. Однак із посадою керівника уряду у Михайла Ніколозовича так і не склалося. На цьому тлі Саакашвілі публічно конфліктував із Ігорем Коломойським, Арсеном Аваковим, Арсенієм Яценюком",- зазначив автор посту.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стали відомі мотиви можливого призначення Саакашвілі на керівну посаду в Україні.