RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Яку посаду може отримати Саакашвілі у владі: з'явилися гучні чутки

У середу, 6 травня, очікується указ президента України Володимира Зеленського про призначення Міхеїла Саакашвілі секретарем Національної ради реформ, головою якої є сам гарант.

Про це повідомляє журналіст Юрій Бутусов на своїй Facebook-сторінці.

За його словами, український лідер розширить повноваження Саакашвілі - він отримає право брати участь в засіданнях Кабінету міністрів. Також буде уточнено періодичність зборів Нацради - не рідше 1 разу на місяць.

"Тобто Зеленський дає Саакашвілі державний статус, майданчик для озвучування ініціатив або критики, яку Саакашвілі зможе модерувати, ну і необмежені тепер можливості коментувати будь-які державні питання на телеканалах. Так, статус віце-прем'єра, який Саакашвілі відмовилися давати депутати, більш значущий, але доступ до інформаційного простору забезпечено прекрасний", - зазначив Бутусов.

Журналіст підкреслив цікавий нюанс, що Зеленський прийняв рішення про призначення Саакашвілі незважаючи на інформаційну атаку проросійських ЗМІ в Україні і на всю міць російської пропаганди.

"Це важливий сигнал - призначити на посаду, нехай і символічну, особистого ворога Путіна. З точки зору дипломатії це знаковий хід. Одночасно Зеленський визнав, що вироки судів Грузії по Саакашвілі Україна вважає недійсними. Демарші грузинського керівництва Зеленський залишив без відповіді", - написав Бутусов.

За даними джерел, близьких до Міхеїла Саакашвілі, він не планує на початку будь-яких різких політичних рухів, конфліктів. Його завдання - визначити свій порядок денний.

"Глобально це будуть теми, пов'язані з дерегуляцією. Зеленський не визначив якоїсь чіткої стратегії для Саакашвілі, тому руки у екс-президента Грузії розв'язані", - зазначають джерела.

Детальніше про призначення Саакашвілі читайте в матеріалі "Апострофа": Круте піке Карлсона: що заважає Саакашвілі потрапити в Кабмін.