RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Чи введуть в Україні паспорти здоров'я через коронавірус: в МЗС дали чітку відповідь

У міжнародному співтоваристві обговорюють ідею введення паспорта здоров'я для туристів, однак в Україні аналогічних проектів поки не готували.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю "РБК-Україна".

Він уточнив, що замість паспорта здоров'я найближчим часом в окремих країнах можуть зобов'язати туристів при в'їзді показувати довідку про проходження тесту ПЛР, де буде вказано, що людина здорова. Також після подорожей рекомендуватимуть самоізоляцію вдома.

"У нас в Україні не обговорюється. На міжнародному рівні є такі ідеї, але поки вони не матеріалізовані. З практичних рішень там поки схиляються до таких, що при в'їзді потрібно буде, наприклад, показати довідку про те, що у людини за певну кількість днів був негативний ПЛР-тест на коронавірус. І потім, після повернення додому, людина повинна посидіти в самоізоляції, зробити ще один тест", - заявив міністр.

За словами представника уряду, після карантину буде погоджено оптимальне рішення, яке дозволить контролювати туристичну галузь для попередження спалахів COVID-19 комфортно для людей.

"Все це, насправді, йде в бюрократію. Але це все заспокоїться, вийде в свою колію і будуть знайдені якісь формати найменш болючого життя в умовах пандемії коронавірусу", - зауважив Микола Кулеба.

Як повідомляв "Апостроф", в Європейському союзі заявили про плани "рятувати туризм" за допомогою створення єдиного документа для туристичної галузі під назвою COVID-паспорт.