RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Звіт Авакова в Раді щодо Броварів та Кагарлика: повне відео

У п'ятницю, 5 червня, на черговому пленарному засіданні Верховної Ради України народні депутати заслухали звіт міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, в якому він відреагував на резонансну стрілянину в Броварах і тортури в Кагарлику.

"Апостроф" зібрав основну інформацію, яку повідомив міністр про хід розслідувань.

Реакція на стрілянину в Броварах

Інцидент в Броварах, який стався 29 травня через конфлікт між декількома перевізниками в місті, Арсен Аваков назвав штучно створеним конфліктом. За його словами, в ньому брали участь перевізники з Броварів, Вінниці та Києва. Затримано понад 30 учасників розборок.

"Станом на сьогоднішній ранок 67 осіб, причетних до стрілянини, встановлені, 44 повідомлені про підозру, в тому числі п'ятьом - заочно, 39 особам обрано запобіжний захід", - сказав Аваков.


Міністр стверджує, що у нього є деякі претензії до деяких працівників поліції. Крім того, пообіцяв посилити контроль над пасажирськими перевезеннями з боку поліції.

"Ми ініціювали посилення контролю за правилами перевезення", - зауважив міністр.

Відповідь на події в Кагарлику

Звітуючи перед народними депутатами щодо події в Кагарлику Київської області, де поліцейські побили і згвалтували місцеву жительку, Аваков попросив не звинувачувати всю поліцію "через декількох негідників". За його словами рецидиви відбуваються і на них важливо реагувати.

"МВС і Нацполіція є відображенням... українського суспільства. Принципово, як система реагує на це", - сказав Аваков.

Міністр також повідомив, що розслідуванням інциденту займається Державне бюро розслідувань, поліція проводить внутрішнє розслідування, а саме відділення поліції розформовано.

"За підсумками аналізу цього інциденту ... прийнято рішення ... у всіх підрозділах поліції ... буде введена повна фіксація слідчих дій у відділеннях поліції", - розповів він.

Як повідомляв "Апостроф", в п'ятницю, 5 червня, під будівлею Верховної Ради проходить акція "Авакова у відставку", під час якої під пісню Fuck the police перевернули поліцейський "УАЗик".

Нагадаємо, що раніше заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що реформа Національної поліції провалилася через її попередньої керівниці Хатіі Деканоїдзе.