RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

​Знайшли крайню: мережі розгнівала заява Геращенка про причини розвалу поліції

Антон Геращенко, заступник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, заявив, що реформа Національної поліції провалилася через її попередню керівницю Хатію Деканоїдзе.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Я вважаю, що переатестація, організована Хатією Деканоїдзе, привела до розвалу поліції і, в тому числі, не дала жодного результату. Наприклад, один з двох гвалтівників (поліцейських, яких підозрюють у зґвалтуванні жінки в Кагарлику - "Апсотроф") успішно пройшов переатестацію, організовану Хатією Деканоїдзе в 2016 році. Досить?" - зазначив заступник Авакова.

Журналісти підкреслили інформацію про 93% поліцейських, які, за деякими даними, відновилися на посаду з попередньої поліції. Однак сам Геращенко сказав, що не володіє такою інформацією у відсотках.

"Але я конкретно і чітко заявляю і прошу показати: реформа по переатестації, організована Хатією Деканоїдзе, привела до того, що насильник з Кагарлицького відділення успішно пройшов переатестацію. І в результаті після переатестації, організованої Деканоїдзе, скоїв тортури і насильство", - підкреслив він.

За словами Геращенко, Міністерство внутрішніх справ під керівництвом Арсена Авакова "змінило поліцію до невпізнання за останні 7 років".

"У Врадіївці три дні приховували факт зґвалтування і спроби вбивства жінки. А розслідування зґвалтування та вбивства доручили самому гвалтівнику. А коли загорівся райвідділ Врадіївський, тільки тоді про це дізнався міністр Захарченко. Ми ж діємо інакше. У Кагарлику з моменту інформації про те, що є підозри про насильство з боку працівника поліції, через годину люди вже були затримані і передані слідству. Відчуйте різницю, будь ласка!" - каже Геращенко.

Користувачі мережі прокоментували слова Геращенка.

Як повідомляв "Апостроф", в Івано-Франківську поліцейські принижували підлітків, яких затримали на вулиці нібито за бійку.

Пізніше стало відомо, що "копи" отримали по заслугах за скоєне: двоє звільнені з лав поліції, ще троє - притягнуто до дисциплінарної відповідальності.