RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Рейтинг Зеленського "тане": результати свіжого соцопитування

Рейтинг підтримки президента України Володимира Зеленського за останній місяць впав на 5 пунктів. Також більш ніж на 4 пункти знизився рейтинг президентської партії "Слуга народу".

Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Як повідомляється, попереднє дослідження, яке проводилося в кінці квітня, показало рейтинг підтримки Зеленського на рівні 42,6% - саме стільки з опитаних респондентів заявили про готовність повторно проголосувати за Зеленського, якби вибори відбулися найближчим часом.

В опитуванні, що проводилося в кінці травня - початку червня, таких залишилося 37,6%. Рейтинг підтримки "Слуги народу" скоротився з 32,6% до 28,0%.

Незважаючи на це, і Зеленський, і "Слуга народу" все ще зберігають великий відрив у рейтингу електоральних уподобань.

За Петра Порошенка готові проголосувати 16,2% виборців, за Юрія Бойко - 13,2%, за Юлію Тимошенко - 8,7%, за Ігоря Смешка - 6,8%, за Анатолія Гриценка і Олега Ляшка - по 4,4% , за Святослава Вакарчука - 3%, за Олександра Вілкула - 2%.

У партійному рейтингу за "Слугою народу" йдуть проросійська партія ОТЗЖ (17,7%) і "Європейська солідарність" (16,2%). Підтримка "Батьківщини" сильно скоротилася і становить зараз близько 8,0%, а було 12,0%

Решта партій знаходяться нижче прохідного п'ятивідсоткового бар'єру: "Сила і честь" - 4,7%, партія Шарія - 4,7%, Радикальна партія - 4,5%, "Голос" - 3,8%, "Громадянська позиція" - 2 , 9%, "Свобода" - 2,3%.

Нагадаємо, 20 травня виповнився рік з дня інаугурації Володимира Зеленського, з цієї нагоди глава держави дав велику прес-конференцію. Чим запам'ятався рік президентства Володимира Зеленського в матеріалі "Апострофа": Сотні обіцянок і зустрічей: рік президентства Зеленського показали в цифрах, інфографіка.