RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У Зеленського розповіли, чого добиватимуться на новій зустрічі "нормандської четвірки"

Голова Офісу президента Андрій Єрмак пояснив, коли може відбутися нова зустріч "нормандської четвірки" і яких підсумків чекає від неї Україна.

Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua.

"У першу чергу, нам потрібно виконати все те, про що лідери домовилися в Парижі. Вважаю, Україна зробила все для того, щоб - при наявності політичної волі іншого боку - це було виконано в короткий проміжок часу. Думаю, вже в цьому році, в найближчі місяці має відбутися зустріч лідерів Нормандського формату", - говорить він.

За його словами, судячи з опитувань та рейтингів, українці найбільше хочуть миру.

"Миру в інтересах України і на умовах України. Ми говоримо тільки про такий мир. Припинення війни, повернення наших територій, повернення наших людей. Я прихильник того, що нам це вдасться", - з упевненістю додає Єрмак.

На підтвердження своїх слів, він говорить і про те, що саме на такій позиції стоїть і президент України Володимир Зеленський.

"По-перше, я повністю поділяю його думку. По-друге, вважаю, що ми повинні це зробити, тому що це один з факторів, через який народ проголосував за президента Зеленського і за "Слугу народу" на парламентських виборах. Тому, якщо Нормандська зустріч відбудеться, то це повинна бути угода з конкретним обрисом цього миру, з конкретними термінами. Президент Зеленський - конкретна людина. Він точно не буде займатися демагогією, не робитиме з цього піар-історію. Якщо зустріч буде підтверджено, він буде домагатися на ній саме таких результатів. Думаю, попередня зустріч лідерів Нормандського формату всіх переконала в тому, що президент Зеленський - сильний і принциповий парламентер", - уточнює голова Офісу.

Як повідомляв "Апостроф", 5 червня президент України ВолодимирЗеленський провів одинадцятий телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, вони обговорили питання Донбасу і німецько-українські відносини.

Развернуть