RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

"Нічого сказати": глава МОЗ Степанов не прийшов на парламентський комітет для доповіді щодо медреформи

У середу, 17 червня в режимі відеоконференції відбулося засідання Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування. На засіданні своє бачення продовження медичної реформи мав представити міністр охорони здоров'я Максим Степанов, однак депутати його не дочекалися.

Замість себе він надіслав двох заступників, пише "РБК-Україна".

Видання нагадує, що питання продовження медреформи є одним із зобов'язань, взятих на себе Україною перед Міжнародним валютним фондом. Виконання цієї умови дозволить отримати 5 млрд доларів за програмою Stand-bу. Відповідно, невиконання поставить під загрозу відкриття кредитної лінії.

Політолог Олексій Голобуцький відреагував на демарш Степанова. Він вважає, що питання продовження медреформи слід передати на розгляд Офісу реформ під керівництвом Михайла Саакашвілі.

"Степанов неодноразово критикував Уляну Супрун, називав її дії експериментом і закликав все міняти. Але далі слів досі не просунувся. Міністром його призначили в кінці березня - був час сформувати хоча б рамкову концепцію дій з реформування медичної сфери і почати діалог. Ховатися за спинами заступників довго не вийде - продовження медреформи від України вимагає МВФ. Не кажучи про те, що стан української медицини не влаштовує нікого - ні пацієнтів, ні самих медиків", - заявив він.

Політолог також вважає, що в питанні продовження медреформи слід провести парламентські слухання, на які обов'язково запросити представників МВФ.