RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

В Україні розпочали підготовку до другої хвилі коронавірусу - Шмигаль

Уряд України в рамках підготовки галузі охорони здоров'я до другої хвилі епідемії коронавірусу анонсував систему відстеження контактів хворих коронавірусом осіб, що дасть змогу \оперативно реагувати на джерела інфікування та розривати ланцюги захворювань.

Про це йдеться в повідомленні офіційного Telegram-каналу прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля за підсумками позачергового засідання Уряду 8 серпня.

За словами глави уряду, МОЗ детально проаналізує готовність лікарень другої хвилі, які будуть приймати хворих на коронавірус.

"Така статистика має бути представлена по кожній області та враховувати кількість ліжкомісць, забезпеченість засобами індивідуального захисту, ліками, киснем та медичним персоналом", - зазначив Шмигаль.

Також, за словами Шмигаля, в Україні створять ефективну систему відстеження контактів людей, які захворіли на COVID-19, в її розробленні візьмуть участь МОЗ, Міністерство внутрішніх справ і Мінцифри.

"Ці епідеміологічні розслідування мають бути системними, із жорстким контролем за самоізоляцією. Це дасть можливість нам більш оперативно реагувати та розривати ланцюги захворювань", – зазначив прем'єр-міністр.

Як повідомляв "Апостроф", станом на 8 серпня в Україні зафіксовано новий антирекорд хворих на коронавірус. За останню добу додалося 1 489 випадків COVID-19.