RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Україна отримала докази невинності Марківа - заява Авакова

Міністр внутрішній справ Арсен Аваков заявив, що українське слідство отримало докази невинуватості ув’язненого в Італії Віталія Марківа, якого звинувачують у причетності до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі і росіянина Андрія Миронова в 2014 році.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Слідство не було проведено в повному обсязі і Віталій Марків був позбавлений безумовного права на об’єктивне розслідування і права на захист. Тому я закликаю шановний італійський суд взяти до уваги докази, які були зібрані українським слідством, і врахувати їх при винесенні справедливого рішення", - наголосив Арсен Аваков.

За його словами, проведена військова експертиза, яка встановила відсутність порушень з боку ЗСУ та НГУ під час бойових дій із протидії російській агресії та її терористичної діяльності. Також експерти встановили відсутність причинно-наслідкового зв’язку між діями стрільця Марківа та загибеллю Миронова та Роккеллі.

Заступник голови Нацполіції Максим Цуцкірідзе розповів, що у солдатів НГУ була виключно стрілецька зброя, а відстань між позицією на якій перебував Марків та місцем загибелі журналіста становить 1,7 км. Під час допиту встановленого свідка, місцевого жителя, з’ясувалося, що стріляти почали з території заводу "Зевс Кераміка", де на той час знаходилися бойовики НЗФ.

Як писав "Апостроф", президент України Володимир Зеленський раніше заявив, що осуджений в Італії на 24 року нібито за вбивство Марків повинен повернутися в Україну.

Раніше, в листопаді 2019 року представники дипломатії України і Італії провели зустріч, під час якої обговорили питання звільнення засудженого Марківа.