RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Рада може ввести покарання за "скручування" пробігу на автомобілях

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №4039, який допоможе побороти шахрайство недоброчесних продавців авто і захистити покупців. За "скручування" пробігу транспортних засобів пропонують ввести адміністративну відповідальність.

Як передає "Апостроф", про це повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат Роберт Горват.

Законопроектом, текст якого ще не опубліковано на сайті парламенту, за "скручування" пробігу нардепи планують ввести штрафи. Автори документу посилаються на досвід деяких європейських країн.

"У Польщі зараз за маніпуляції з одометром, крім штрафу, порушник закону може не тільки втратити авто, а ще й сісти у в’язницю на строк до 5 років. А у нас шахраї заробляють мільйони на "схемах" при імпорті вживаних автомобілів і перепродажу їх в Україні. Перед завезенням автівок пробіг "накручують", щоб знизити декларовану митну вартість. А вже в Україні – "скручують", щоб люди думали, що машина ще має ресурс", - написав Горват, який є одним з ініціаторів законопроекту.

За його словами, в результаті шахрайських дій страждають добросовісні покупці, а державний бюджет втрачає значні суми податкових надходжень від розмитнення вживаних авто.

Як повідомляв "Апостроф", уряд доопрацював проект постанови, яка передбачає можливість проведення реєстрації нових автомобілів прямо в автосалонах. Якщо її ухвалять, дану послугу зможуть надавати автосалони офіційних імпортерів і дилерів.