RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

Всі новини

З бюджету виділяються кошти на правоохоронців и антикорупціонерів, які не приносять результатів - Тетяна Плачкова

У проекті держбюджету-2021 правоохоронним і антикорупційним органам виділяється величезне фінансування, але результатів їх роботи українці не бачать.

Про це в Facebook написала народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Тетяна Плачкова.

"Цілком логічно, що органи, на які з бюджету країни виділяється величезне фінансування, повинні працювати ефективно. Вивчаю проект держбюджету-2021 і кошти, які пропонується виділити саме на діяльність, виключаючи інші статті, численних правоохоронних та антикорупційних органів. Загальна сума витрат, передбачена на їх утримання, - приблизно 64,4 млрд грн", - повідомила народний депутат.

Політик привела точні цифри по кожному з відомств.

"Чемпіон по фінансуванню - Нацполіція, на неї передбачено більш 34,9 млрд грн. Із значним відривом, але чималі кошти йдуть СБУ - 14,7 млрд і Офіс Генпрокурора, в т.ч. САП - 9,5 млрд. Далі цифри менше , але теж чималі: ДБР - 2,5 млрд, НАБУ - 1,1 млрд, Бюро економічної безпеки - 1 млрд, НАЗК - близько 409 млн, АРМА - 273 млн", - зазначила парламентарій.

Політик також звернула увагу на те, що результатів роботи правоохоронців українці не бачать.

"Навіщо я звертаю увагу на ці цифри? Тому що ми не бачимо жодного справжнього розслідування гучних корупційних справ. Так чи обґрунтовані такі величезні бюджетні витрати?!" - резюмувала Тетяна Плачкова.