RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Зеленський зробив важливу заяву про подальшу роботу е-декларування

У четвер, 29 жовтня, президент України Володимир Зеленський заявив, що рішення Конституційного Суду про неконституційність окремих положень антикорупційного законодавства буде перешкоджати втіленню в життя результатів місцевих виборів, які відбулися в Україні 25 жовтня.

Таку думку глава держави висловив під час термінового закритого засідання Ради національної безпеки і оборони України (РНБО), повідомляє прес-служба президента України

"Без повноважень НАЗК з проведення спеціальної перевірки, які визнані КСУ неконституційними, не можна призначати обраних осіб на посади в органах місцевого самоврядування - секретаря місцевої ради або голови місцевої ради", - зауважив з цього приводу Володимир Зеленський.

Тому, за його словами, потрібно пропрацювати всю проблематику, яка утворилася після рішення Конституційного Суду. Він закликав членів РНБО розробити конкретні рішення, а правоохоронні органи встановити всі деталі прийняття зазначеного рішення КСУ.

За словами президента, демонтаж контрольних функцій Національного агентства з питань запобігання корупції і кримінальної відповідальності за свідоме порушення вимог законодавства при декларуванні ніколи не буде сприйнятий ні українським суспільством, ні європейськими партнерами. Тому в роботі системи е-декларування не повинно бути ніяких змін.

"Система електронного декларування в Україні буде працювати. Законопроекти для її оновлення повинні бути підготовлені і направлені до Верховної Ради як невідкладні", - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше народний депутат від партії "Слуга народу" Роксолана Підласа побачила в ухваленні рішення Конституційного Суду України, яким було визнано неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування, ознаки антидержавних дій.