RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Загрожує розвалом системи: названо головну небезпеку нової кадрової політики в СБУ

В Україні планують реформувати Службу безпеки, зокрема ввести призначення працівників на керівні посади на конкурсній основі. Однак це може стати початком корупційної хвилі призначень в органи безпеки і оборони.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

В середині березня поточного року Володимир Зеленський подав до Верховної Ради невідкладний законопроект про реформу СБУ, розроблений у співпраці з партнерами України в ЄС і НАТО. Однак реформу розкритикували і в парламенті, і на Заході, і в експертному співтоваристві. Законопроект відправили на доопрацювання в Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки. На його базі було створено робочу групу, яку очолила заступник голови комітету, народний депутат від "Слуги народу" Мар'яна Безугла.

Особливий підхід "комісія Безуглої" пропонує в кадровій політиці СБУ. "Доопрацьований" законопроект введе призначення працівників на керівні посади на конкурсній основі. На жаль, "чесні і прозорі конкурси на державну службу" нікого і нічому не навчили, і це, по суті, початок корупційної хвилі призначень вже в органи безпеки і оборони.

"Мене дуже хвилює професіоналізм наших силових органів. Що таке поставити на чолі СБУ непрофесіонала? Навколо нього ж є заступники, голови департаментів, аж до старших офіцерів, які дуже швидко зрозуміють, що начальник нічого не тямить і почнеться шаляй-валяй. Тільки професіонал може керувати будь-якими правоохоронними органами держави. Тоді всі підлеглі будуть дивитися на нього, як на людину, що тямить в цій галузі ", - зазначив генерал-майор, колишній заступник начальника Головного управління розвідки, військовий представник України при місії НАТО Петро Гаращук.

Детальніше про те, як модернізувати СБУ, не шкодячи інтересам країни читайте в матеріалі "Апострофа": Знищити СБУ: що "слуги народу" збираються зробити з головною спецслужбою України.