RU  UA

"Дзвонив і "нарізав" завдання": мер Дніпра розповів, як ним "керував" Коломойський

Міський голова Дніпра Борис Філатов, який раніше розповів про методи "інформаційної війни", яку з ним веде Ігор Коломойський, назвав причини свого конфлікту з олігархом.

Про це він розповів в ефірі програми "Всьо по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на Апостроф TV.

За словами Філатова, після його перемоги на виборах у Дніпрі у 2015 році екс-голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський намагався ним керувати і ставив власні завдання по місту.

"Я ніколи не був співробітником ПриватБанку і його штатним працівником. Я дійсно був адвокатом, який обслуговував інтереси холдингу під назвою "Приват", я був заступником Коломойського, коли він був губернатором. Але я ніколи не був вбудований у його корпоративну структуру", - розповів Філатов.

Однак після того, як Філатов став міським головою Дніпра, Коломойський намагався встановити над ним контроль, що стало причиною конфлікту.

"Коли я став мером, він став мені дзвонити і "нарізати" завдання. Причому, вони були ірраціональні, і вони робилися в неприйнятному тоні", - зазначив Філатов.

Він розповів, що перший серйозний конфлікт між ним і Коломойським стався тоді, коли Коломойському здалося, що Філатов мало критикує Порошенка.

"В мене до Порошенка немає особливого пієтету і він завдав мені багато горя, але я мер мільйонного міста і я повинен роботою займатися, а не сидіти і з'ясовувати стосунки з президентом. І після того пішла коса на камінь", - розповів Філатов.

Нагадаємо, раніше міський голова Дніпра Борис Філатов заявив, що екс-заступник глави Офісу президента України Сергій Трофімов провалив комунікацію канцелярії президента з регіонами і дезорієнтував Володимира Зеленського.