RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

"Мене не так зрозуміли": чиновниця МОЗ виправдалася за скандальну пропозицію підприємцям, відео

Заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак, яка днями обурила українців своєю пропозицією підприємцям іти на роботу в лікарні, пояснила свої слова. Чиновниця каже, що її неправильно зрозуміли.

Про це вона розповіла в ефірі ток-шоу "Країна" на "5 каналі".

За словами Микичак, її слова неправильно інтерпретувала, а говорила вона, звертаючись до підприємців з проханням.

"Ніхто не почув і не дослухав того, що я говорила на брифінгу. Я звернулася саме з проханням до підприємців. Наші лікарні потерпають від браку робочих рук – і медичних працівників, і технічного персоналу. Тому я вкрай здивована, тому що у мене таке відчуття, що люди з бізнесу до кінця не розуміють ситуацію, в якій ми сьогодні перебуваємо. Може наступити такий момент, коли всім треба буде вдягнути халат білий чи синій і піти в лікарню допомагати один другому рятувати своїх близьких людей", – сказала вона.

Микичак наголосила, що така ситуація була в Італії, коли там працювали українські лікарі і все це бачили на власні очі.

"Тому мені дуже прикро, що так потрактували мої слова. Але я мушу скористатися нагодою і сказати, що нам справді бракує медиків, наші медики вкрай виснажені, і якщо ми один другого сьогодні не підтримаємо, то в нас буде біда", – підсумувала вона.

Як повідомляв "Апостроф", експерт з економічних питань, співзасновник аналітичного центру "Український інститут майбутнього" Анатолій Амелін заявив, що карантин вихідного дня тільки розлютив людей, і тепер введення повного локдауну може привести до зміни влади.