RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Шмигаль виступив в Раді з важливою заявою щодо карантину вихідного дня

На засіданні Верховної Ради у вівторок, 17 листопада, на якому розглядатимуть проект постанови про скасування рішення Кабінету міністрів України про введення в країні карантину вихідного дня, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що жорсткі обмеження дають свої результати.

Про це стало відомо з трансляції засідання українського парламенту.

За словами Дениса Шмигаль, карантин вихідного дня було введено в Україні за прикладом інших країн, де цей спосіб запобігання поширенню хвороби показав хороші результати.

"За останні кілька днів ми почули багато маніпулятивних заяв про те, що Кабмін вважає, що коронавірус поширюється тільки на вихідні. По-перше, це не українське ноу хау. Ми бачили ефективність карантину вихідного дня, коли його ввели Туреччина та Ізраїль", - заявив прем'єр-міністр.

Шмигаль стверджує, що карантин вихідного дня дає свої результати і його перші відчутні наслідки стануть очевидні через два тижні.

За його словами, ці шість вихідних днів в листопаді, під час яких будуть діяти жорсткі обмеження, можуть запобігти поширенню епідемії коронавірусу. Також він закликав українців менше переміщатися в людних місцях і обмежити контакти.

Нагадаємо, що раніше мери деяких українських міст в різних регіонах країни збунтувалися проти карантину вихідного дня, який був введений постановою Кабінету міністрів на засіданні в середу, 11 листопада.

Як повідомляв "Апостроф", у вівторок, 17 листопада, під стінами Верховної Ради зібралися сотні підприємців, які виступають проти касових апаратів для ФОП.