RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Зеленський записав нове відео з лікарні: сказав про своє здоров'я, боротьбу з Covid-19, МВФ і підтримку бізнесу

Президент України Володимир Зеленський, який перебуває на самоізоляції через захворювання коронавірусною інфекцією, записав чергове відео, в якому розповів про своє самопочуття, заходах для боротьби з COVID-19 і допомоги для підприємців під час карантину.

Відповідне відео опубліковано на Facebook-сторінці Володимира Зеленського.

Про своє здоров'я

У зверненні глава держави повідомив, що його повторний тест на COVID-19 виявився позитивним, тому він продовжує залишатися в режимі самоізоляції. Втім, з кожним днем він почувається краще.

"Запахи вже сьогодні повернулися. Сили повертаються. Температура знижується", - перерахував особисті досягнення в боротьбі з коронавірусів президент.

Про боротьбу з COVID-19

За словами Зеленського, держава у разі необхідності готова збільшити майже в два рази кількість ліжок для хворих COVID-19, яких на даний час в країні 50 тисяч.

"Сьогодні ми готові, в разі необхідності, оперативно збільшити цю кількість майже в два рази - до 91 тисяч ліжок ", - сказав він

При цьому Зеленський зазначив, що за минулий тиждень опубліковано 5 тисяч ліжок з централізованим киснем і концентраторами, найближчим часом їх ще має додатися.

Зеленський нагадав, що на заходи для боротьби з COVID-19 додатково виділено майже 9 млрд грн.

"Це закупівля експрес-тестів, які отримають сімейні лікарі та бригади швидкої допомоги, забезпечення киснем ліжок в стаціонарах всіх регіонів, придбання необхідного лабораторного обладнання. Відповідне рішення вчора підтримав парламент", - зауважив він.

Про відносини з МВФ

За словами Зеленського, Україна продовжує плідну співпрацю з Міжнародним валютним фондом. Очікується початок роботи місії МВФ в Києві і наступний транш для України.

"У нас була прекрасна розмова з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою. Ми продовжуємо співпрацю", - підкреслив президент.

Про допомогу підприємцям

Зеленський заявив, що очікує від Кабінету міністрів України в найближчі дні комплексну програму підтримки бізнесу, який страждає в умовах карантину.

За його словами, ця програма буде включати податкові послаблення, кредитні канікули по існуючим зобов'язанням, можливості нових кредитів на пільгових умовах, секторальну підтримку бізнесу, який постраждав в результаті карантину, програму підтримки людей, які через карантин втратили заробіток або були змушені припинити свою діяльність.

У відеоблозі з'явився також прем'єр-міністр Денис Шмигаль, який повідомив, що вже напрацьовані 10 компромісних норм, які будуть впроваджені в законопроект щодо відтермінування введення касових апаратів для фізосіб-підприємців. Він також підкреслив, що будуть зменшені штрафи, а також переглянуті ліміти обороту при яких обов'язкові касові апарати.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент України Володимир Зеленський в своєму відеозверненні розмірковував про карантин вихідного дня, вибори в США і інших важливих питаннях.