RU  UA

Залишилося трохи більше тижня: в "Слузі народу" розкрили ще один сценарій введення тотального локдауну

На нараді в Офісі президента, яка відбулася в понеділок, 30 листопада, розглядали два сценарії введення в Україні тотального локдауну. ВІдповідно до одного з них, повний карантин в країні можуть ввести вже 8-10 грудня.

Про це розповіла в програмі "Розклад Кулініча" в ефірі Апостроф TV народний депутат від "Слуги народу" Олена Мошенець.

За словами нардепа, під час розгляду питання про введення повного карантину в Україні розглядалися думки лікарів-епідеміологів і представників влади, щоб знайти найоптимальнішу модель, яка врахує і ситуацію в Україні щодо поширення коронавірусу, і щодо економічної ситуації.

"Є два основні сценарії. Перший - запровадження карантину з 8-10 грудня, оскільки людей мають попередити за сім днів про введення заходів. Його можуть ввести на 2-3 тижні орієнтовно до 24 грудня", - повідомила нардеп.

Аргументами на користь карантину в грудні Мошенець назвала те, що за цей період можна було б розвантажити медичну систему, а два тижні повного локдауну могли б дати суттєві зміни щодо поширення коронавірусу саме напередодні Нового року і Різдва.

"Другий сценарій - введення карантину в кінці грудня або на початку січня на 2-3 тижні. Тобто, це може бути 23-24 грудня, або ж інша дата - 2 січня", - додала нардеп.

Як зазначила нардеп, представники влади більше схиляються до другого сценарію запровадження повного локдауну.

Все, що відомо про наближення карантину на даний момент, читайте в матеріалі "Апострофа": "Локдаун в Україні: що відомо про дати, обмеження та наслідки".