RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Зеленський привітав українців з Новим роком: про що говорив президент у зверненні

Традиційно в останні хвилини року, що йде, 31 грудня 2020 року президент України Володимир Зеленський привітав українців з Новим 2021 роком. Глава держави в оточенні дітей розповів українцям про найбільші досягнення і найбільші проблеми України.

"Апостроф" зібрав основні тези новорічного привітання Володимира Зеленського.

Про коронавірус

За словами Зеленського, пандемія коронавірусу стала важким випробуванням для всіх людей і інколи здавалося, що врятувати ситуацію можуть тільки супергерої. Однак в Україні вони є.

"І до наших військових приєдналися наші медики. Наші суперлікарі, суперлаборанти, суперводії швидкої, суперпілоти, суперприкордонники, супервчителі, суперпожежники і суперрятувальники. І у нас точно немає іншого варіанту, ніж бути супер-Україною", – сказав Зеленський у новорічному зверненні, яке транслювали українські телеканали.

Про будівництво

Зеленський розповів про свій проєкт "Велике будівництво", в рамках якого збудовано 4 тисячі кілометрів нового асфальтового покриття, закінчення будівництва дитячої клініки "Охматдит" і відкриття нового мосту в Запоріжжі.

Про гроші і оборону

Президент розповів про відкриття нових КПВВ на Донбасі, найбільший оборонний бюджет в історії країни, початок будівництва українських корветів і перше в історії країни замовлення в КБ "Антонов" трьох вітчизняних літаків.

Також він нагадав про програму для кредитування бізнесу під низькі відсотки 5-7-9.

Про повернення Віталія Марківа і полонених українців

Зеленський згадав про українців, які у 2020 році на батьківщину: з полону бойовиків ЛДНР, російських в'язниць, охопленого коронавірусом китайського Уханя.

"І ми однаково щасливі - повертаємо 250 тисяч громадян, що застрягли через карантин по світу, або одного українця. Нашого захисника нескореного Віталія Марківа", – зазначив президент.

Про успіхи українців

2020 рік приніс значні спортивні перемоги українців у плаванні, боксі, спортивній та художній гімнастиці, легкій атлетиці, боротьбі та навіть у шашках. Зеленський згадав українського богатиря Олексія Новікова, який цьогоріч став найсильнішою людиною планети.

Про війну на Донбасі

Одним з головних досягнень року Зеленський назвав встановлення режиму тиші на Донбасі.

"Слова "Сьогодні не стріляли". Дні, коли в новинах кажуть: "За добу немає втрат". Тижні, коли матері, дружини і діти не плачуть. Місяці, коли наші військові не гинуть. 158 днів припинення вогню на Донбасі. Найдовшого з початку війни. 158 днів перемир'я. Небездоганного? Так, і це правда", – визнав глава держави.

Про загиблих на фронті українських захисників

Зеленський відзначив подвиг українських військових, що тримають оборону на Донбасі

"Але, на жаль, так відбувається, і деяких з них Бог забирає до себе на небо. Кращих і відважних. Цього року ми дуже старалися, щоб Бог залишив якомога більше з них в Україні. Щоб вони і далі могли нас захищати і принести мир. Він можливий, він близько, він обов'язково буде", – пообіцяв Зеленський.

Про 30-річчя незалежності України

Президент нагадав, що в 2021 році Україна відзначатиме 30-річчя своєї незалежності і назвав українців великим народом.

"Бути президентом такого прекрасного народу - це велика гордість. І дуже велика відповідальність. І я буду робити все, щоб і через рік, і у всіх наступних роках в цей же день і час мені було не соромно дивитися вам в очі. Я хочу не говорити на Банковій у Києві, що в Україні настане мир. А сказати на Артема в Донецьку, що мир в Україні настав. І написати "Крим – це Україна" не в Інтернеті, а на піску на пляжі в Ялті. На українському піску українського пляжу української Ялти", – сказав глава держави.

На закінчення звернення Зеленський привітав українців з Новим роком і побажав здоров'я і щастя.

Читайте також матеріал "Апострофа": Стабільність, як на кладовищі: економічні підсумки 2020 року.