RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні розгорівся скандал навколо "підпільної" вакцинації від COVID-19: з'явилася реакція влади

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив перевірити інформацію про проведення підпільної вакцинації від коронавірусу представникам влади, яку раніше оприлюднили ЗМІ.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

Очільник уряду відреагував на поширену інформацію про те, що в Україну в кінці грудня чартерним рейсом завезли партію вакцини Pfizer і щеплення почали отримувати високопосадовці.

За словами Шмигаля, згідно з планом, затвердженим МОЗ, першу партію вакцин отримають лікарі, які працюють на передовій боротьби з COVID-19.

"Сам буду вакцинуватися власним коштом у другу або третю чергу, коли офіційно зареєстрована вакцина надійде у клініки", - додав Шмигаль.

Зараз Україна очікує першу партію вакцин — 1,9 млн доз від Sinovac Biotech, керівництво країни проводить перемовини з іншими світовими виробниками вакцин, які пройшли клінічні випробування.

"Наразі жодна з вакцин не є сертифікованою в Україні. Я впевнений, жодна свідома людина не буде вакцинуватися препаратами невідомого походження", - додав Шмигаль.

Як повідомляв "Апостроф", Харківська фармацевтична компанія "Біолік" подала заявку в Міністерство охорони здоров'я України на реєстрацію російської вакцини від коронавірусу "Супутник V", яка не пройшла повний цикл випробувань.