RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Українцям після вакцинації від коронавірусу планують видавати спецдокумент

В Україні вивчають питання запровадження спеціальних паспортів, які будуть видавати після вакцинації від COVID. Однак на даний час ще вивчається ймовірність того, чи може людина після вакцинації інфікувати інших. Таку інформацію озвучив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Про це він розповів в коментарі виданню "РБК-Україна".

За словами Ляшка, більшість країн під час пандемії COVID-19 скористалися ст. 31 Міжнародних медико-санітарних правил і встановили додаткові вимоги для перетину кордону. Так, приміром, в Україні вимагають поліс медичного страхування, яке покриває лікування від коронавірусної хвороби, а також надання негативного ПЛР-тесту чи відправляють на 14-денну ізоляцію.

Разом з тим, після появи вакцини проти COVID-19 і початку масової вакцинації деякі країни можуть вимагати COVID-паспорт про проведення вакцинації.

"В Україні це питання також знаходиться на контролі, але поки не впроваджується, оскільки ми ще збираємо додаткову інформацію, яка буде гарантувати те, що вакцинована від COVID-19 особа більше не здатна інфікувати інших людей", - підкреслив Ляшко.

Він також додав, що правила дозволяють видавати свідоцтво про вакцинацію тільки в тому випадку, якщо щеплення проведено схваленою ВООЗ вакциною.

"Тому ніяких "супутників" (російська вакцина "Супутник V", - "Апостроф")", - зазначив головний санлікар.

Як повідомляв "Апостроф", Харківська фармацевтична компанія "Біолік" подала заявку в Міністерство охорони здоров'я України на реєстрацію російської вакцини від коронавірусу "Супутник V", яка не пройшла повний цикл випробувань.