RU  UA

Звільнення бойового генерала Кривоноса з РНБО: радник Єрмака назвав головну причину

Генерал ЗСУ Сергій Кривонос, якого 29 грудня звільнив з посади заступника секретаря РНБО президент Володимир Зеленський, займав нелояльну позицію щодо влади.

Про це розповів в програмі "Все по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на Апостроф TV спікер української делегації у Тристоронній контактній групі (ТКГ), позаштатний радник глави ОПУ Олексій Арестович.

За його словами звільненню заступника секретаря РНБО Сергія Кривоноса передувала низка подій і воно ні для кого не було несподіваним.

"Секретар РНБО Олексій Данілов за кілька місяців до цього підготував подання про звільнення Кривоноса, але йому давали шанс. Коли людина працює в державному органі і критикує президента, це неділова поведінка, це неетично", - зазначив Арестович.

Радник Єрмака пояснив, що Кривоноса усунули з групи, яка займалася розробкою закону "Про територіальну оборону" ще рік тому - у грудні 2019 року.

"Весь цей час, як кажуть представники РНБО, він поводився дуже нелояльно, він не з'являвся на роботу. А місяць перебування на посаді Кривоноса коштувало українському народу 200 тисяч гривень", - зауважив Арестович.

Більше про те, чому звільнили генерала Кривоноса і чому він не зустрівся з президентом, читайте в матеріалі "Апострофа": "Секретар РНБО сказав мені, що війна вже закінчилася - Сергій Кривонос".