RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Будемо скасовувати заборони: Зеленський виступив з гучною заявою про карантин в Україні

У понеділок, 8 лютого, президент Володимир Зеленський під час відкриття Всеукраїнського форуму "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді" заявив, що в Україні будуть зніматися карантинні обмеження, введені через пандемію коронавірусу.

Про це він заявив в ході свого спілкування з журналістами, трансляція якого триває на сторінці Офісу президента України у Facebook.

За словами глави держави, суспільство не може нормально функціонувати в режимі постійних обмежень, а тому ці карантинні заборони будуть зніматися.

"Ми будемо як держава скасовувати будь-які заборони, особливо, для людей, які вакцинуються або перехворіли COVID-19. І це правильно. Тому що ми не можемо постійно бути в напруженому форматі обмежень", - заявив Зеленський.

Також Зеленський повідомив, що Україна домовилася про постачання вакцин від COVID-19 виробництва Pfizer, Sinovac, AstraZeneсa і Novavах.

Він заявив, що особисто провакцинується, як тільки перші препарати прибудуть в Україну, і запевнив, що до початку 2022 року більшість українців отримають щеплення від коронавірусу.

В роботі форуму також бере участь віце-прем'єр-міністр Ольга Стефанішина і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Читайте также матеріал "Апострофа": Україна може закрити питання вакцин, причому не за шалені гроші - лікар-інфекціоніст.