RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Україна отримає чотири вакцини від коронавірусу: названо препарати

У понеділок, 8 лютого, президент Володимир Зеленський під час відкриття Всеукраїнського форуму "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді" заявив, що Україна домовилася про постачання вакцин від COVID-19 виробництва Pfizer, Sinovac, AstraZeneсa і Novavах.

Про це він заявив в ході свого спілкування з журналістами, трансляція якого триває на сторінці Офісу президента України у Facebook.

"Ми домовилися про постачання в Україну вакцин від компаній Pfizer, Sinovac, AstraZeneсa і Novavах. Перший етап вакцинації розпочнеться вже цього місяця. Першими вакцину отримають наші медики, військові та нацгвардійці", - заявив президент.

Він додав, що найближчим часом Україна отримає 117 тисяч доз вакцини Pfizer-BioNtech в межах ініціативи COVAX для початку вакцинування медиків.

Також відомо, що за цією ж програмою найближчим часом в Україну надійде від 2,2 до 3,7 мільйона доз вакцини AstraZeneca. Також є домовленість про постачання 1,9 мільйона доз вакцини Sinovac Biotech.

Зеленський також заявив, що особисто провакцинується, як тільки перші препарати прибудуть в Україну, і запевнив, що до початку 2022 року більшість українців отримають щеплення від коронавірусу.

Читайте также матеріал "Апострофа": Україна може закрити питання вакцин, причому не за шалені гроші - лікар-інфекціоніст.