RU  UA

Путін ніколи не був таким слабким: дипломат пояснив, чому Кремль не врятує Медведчука

Втома народу від президента Росії Володимира Путіна не дала Кремлю зреагувати на санкції проти телеканалів українського політика Віктора Медведчука.

Про це в ефірі програми "Розклад Кулініча" на Апостроф TV розповів дипломат, політик і громадський діяч Василь Філіпчук.

За його словами, рішення РНБО було несподіваним для офіційної реакції Москви.

"Кремль переживає далеко не кращий момент у своїй історії. У Росії відчувається втома від Путіна, неефективність тамтешнього режиму. Виросло суспільство, для якого Путін сприймається приблизно так, як для старшого покоління сприймався Брежнєв. Для частини російського суспільства Путін - це той, хто навів порядок в країні після складних 90-х років, хто є для них гарантією того, що не буде повернення в темні 90-і", - зазначив дипломат.

Для молоді Путін став людиною вчорашнього дня. Саме його звинувачують у санкціях і закритті Росії від усього світу.

"Тому щось зробити з цією втомою від Путіна - це, на мою думку, основне питання, яким зараз займаються в Кремлі. Якщо подивитися об'єктивно, таким слабким, як зараз, мені здається, Путін ніколи не був", - підкреслив Філіпчук.

Він зазначив, що Путін переживає один з найскладніших моментів за всю кар'єру в політиці. Він не хоче залишати пост, а планує змінити російську владу.

Філіпчук підкреслив, що якщо піде Путін, то, створюється враження, що вся російська влада розсиплеться як картковий будиночок.

"Все це призвело до того, що в Росії відбуваються різні внутрішні ігрища. Це призвело до певних не сепаратистських, але відцентрових тенденцій в російських регіонах. Тому в цьому контексті отримати такий несподіваний удар, та ще й з боку України, мені здається, в Кремлі були не готові. Тому реакції по суті на даний момент не те що немає, а й не буде ще тривалий період", - сказав дипломат про заборону телеканалів 112, ZIK і NewsOne в Україні.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін отримав несподіваний удар з України, його слабкість досягла апогею - Василь Філіпчук.