RU  UA

Україна в 2021 році запустить свій перший супутник за 10 років: в Кабміні розкрили деталі проекту

Перший за 10 років український супутник - апарат дистанційного зондування землі - може бути виведений на орбіту вже до кінця 2021 року.

Про це розповів віце-прем'єр-міністр — міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу Лайф" на Апостроф ТВ.

За словами віце-прем'єра, президент Володимир Зеленський дав завдання щодо виведення на навколоземну орбіту космічного апарату дистанційного зондування землі "Січ 2-30 (2-1)" і це питання може вирішено до кінця року.

"На сьогодні український супутник виготовлений КБ "Південне" частково за кошти держбюджету і власні кошти конструкторського бюро і знаходиться в стадії повної готовності. Зараз для нас важливим є питання щодо узгодження супутника з ракетою-носієм, яка його може вивести на орбіту. Всі питання щодо запуску українського супутника будуть вирішені з запускаючою компанією за кілька тижнів", - заявив Уруський.

Пряма мова міністра з 49-ої хвилини:

Як повідомляв "Апостроф", віце-прем'єр-міністр — міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський розповів про реформування державного концерну "Укроборонпром": частину підприємств буде передано на приватизацію Фонду держмайна, а отримані внаслідок продажу кошти буде використано для фінансування державного оборонного замовлення.