RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Шарій не з'явився на допит: в СБУ розповіли про наступні дії

В Службі безпеки України (СБУ), яка оголосила про підозру скандально відомому блогеру Анатолію Шарію, повідомили, що той не з'явився на допит слідчого і такі його дії можуть бути кваліфіковані як переховування від слідства.

Про це йдеться в повідомленні офіційного Telegram-каналу Служби безпеки України.

Як відомо, 16 лютого Анатолію Шарію було повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 111 "Державна зрада" та ч. 1 ст. 161 "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками".

"22 лютого Анатолія Шарія було викликано для проведення слідчих дій за участю підозрюваного, він не з‘явився. Його неявку можна трактувати, як переховування від слідства", - повідомили в СБУ.

Також у відомстві додали, що клопотання адвоката В. Рибіна буде розглянуто та задоволено відповідно до вимог КПК України.

"Адвокат і його підзахисний запрошуються 25 лютого 2021 року для ознайомлення з матеріалами провадження, які слугували для повідомлення підозри Анатолію Шарію", - додали в СБУ.

Як повідомляв "Апостроф", 19 лютого на засіданні Ради національної безпеки і оборони України було прийнято рішення про введення санкцій відносно нардепа від "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука.

Президент Володимир Зеленський затвердив санкції проти політичного діяча Віктора Медведчука. Він поставив підпис під відповідним документом.