RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

СБУ оголосила Шарію підозру: перші подробиці

Служба безпеки України (СБУ) оголосила про підозру скандально відомому блогеру Анатолію Шарію, який нині проживає в Іспанії.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"На думку слідчих, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що підозру оголошено під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури в рамках кримінального провадження за двома статтями Кримінального кодексу України - ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) і ч. 1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). Зокрема, в останній статті, мова йде про розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності і т.ін.

У СБУ заявили, що з 2012 року через соціальні мережі, електронні ЗМІ і російські телевізійні канали Шарій сприяв державним та неурядовим структурам РФ у проведенні спеціальних інформаційних операцій і займався дискредитацією державної політики України.

"Метою було - загострення і дестабілізація суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації, розпалювання міжетнічних і міжконфесійних конфліктів. Такі протиправні дії Анатолія Шарія активно використовували російські ЗМІ, зокрема, телеканали основної пропагандистської державної компанії ВГТРК ("Росія 24", "Росія 1"), телеканал Міністерства оборони РФ "Зірка" та інші", - додали в прес-службі.

У даний час тривають слідчі дії.

Читайте також матеріал "Апострофа": Це може бути секретна інформація - нардеп Качура про блокування телеканалів Медведчука.