RU  UA

Олигархам стоит напрячься: "слуга народа" рассказала, кого еще ждут санкции

Влада взяла курс на деолігархізацію і планує розширити коло осіб, на яких можуть бути накладені санкції. Вони будуть стосуватися отримання державного майна і надр з порушеням законодавства під час проведення великої приватизації.

Про це заявила у програмі Роксани Руно на Апостроф ТВ “Всьо по бєспрєдєлу Лайт” народний депутат від "Слуги народу" Мар'яна Безугла.

"Ми проводимо роботу, щоб провести певну деогархізацію країни. Хочу пояснити слова секретаря РНБО Данілова про захист майнових прав держави - це про те, що відбувалося протягом 30 років, яким чином відбувалася приватизація в Україні, які відбувався перерозподіл майна", - заявила Безугла.

Вона зауважила, що арешт нафтопроводу "Самара - Західний напрям", до якого причетні структури Віктора Медведчука, це тільки початок.

"Фірташ, Льовочкін, Ахметов, Коломойський - ми зараз бачимо активізацію діяльності щодо них. Напружуватися варто всім, хто порушував закон і грабував країну", - заявила Безугла.

Вона пояснила, що процес деолігархізації не означає націоналізацію їхніх активів.

"Не йдеться про повну націоналізацію, йдеться про аудит отриманого у власність шляхом приватизації. Те, що було приватизовано і отримано з порушенням законодавства і що створює загрозу економічній і енергетичній безпеці держави", - пояснила Безугла.

За словами нардепа, некоректно називати, що ця робота проводиться стосовно представників однієї політичної сили, приміром ОПЗЖ.

"Робота по деолігархізації ведеться саме в частині незаконного отримання державного майна і надр України, яке зробило можливим незаконний перерозподіл майна на користь деяких осіб і створила в Україні олігархів", - зазначила нардеп.