RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

В Україні розкрили резонансне викрадення топ-менеджера - за нього вимагали 200 млн доларів

В Україні правоохоронці розкрили резонансне викрадення топ-менеджера газовидобувної компанії, яке сталося у 2012 році. Йдеться про Олега Семінського, який на даний час є народним депутатом від "Слуги народу".

Про це повідомили в офіційному Telegram-каналі СБУ.

Слідчі Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора розкрили резонансне викрадення у 2012 році топ-менеджера приватної газовидобувної компанії. Досудове слідство встановило, що замовив злочин колишній бізнес-партнер потерпілого.

За даними слідства, на початку 2012 року керівника провідної газовидобувної компанії незаконно викрали і більше трьох років утримували в нелюдських умовах, систематично катували та вимагали від нього і його родичів сплатити неіснуючий борг у сумі 200 млн дол США.

Олег Семінський

В ході розслідування було встановлено, що організатором викрадення бізнесмена був його колишній бізнес-партнер, народний депутат кількох скликань і екс-міністр транспорту та зв’язку України. До здійснення злочину він залучив групу виконавців, у тому числі представників "кримінального світу". Мотивами кримінальних правопорушень став перерозподіл прибутків від діяльності, а також акцій підприємства між його бенефіціарами.

У межах провадження повідомлено про підозру 5 особам, причетним до вказаних злочинів за ст. 127 "Катування", ст. 146 "Викрадення людини" та ст. 189 "Вимагання" Кримінального кодексу України.

За інформацією видання "Українська правда", йдеться про Олега Семінського, який тепер є народним депутатом від "Слуги народу". Замовником викрадення є колишній бізнес-партнер Семінського, народний депутат кількох скликань, який в минулому займав посаду міністра транспорту та зв’язку Микола Рудьковський.

Як повідомляв "Апостроф", у четвер, 25 лютого, Служба безпеки України (СБУ) оголосила в державний розшук скандального блогера Анатолія Шарія, якого підозрюють в державній зраді.