RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Переведення годинника в березні 2021 можуть скасувати: коли чекати рішення Ради

У п'ятницю, 19 березня, український парламент планує розглянути у другому читанні законопроект щодо скасування переходу на літній і зимовий час.

"Апостроф" розповідає детальніше.

Народні обранці розглянуть проект закону №4201 на засіданні комітету економічного розвитку в середу, 17 березня. Голосування за законопроект заплановане на 19 березня.

Варто відзначити, що в прикінцевих положеннях законопроекту вказано, що в разі прийняття в цілому він вступить в силу через три місяці після його офіційного опублікування в парламентській газеті "Голос України". Але заступник голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа (фракція "Слуга народу") заявляла, що в разі, якщо Рада встигне прийняти законопроект в цілому до 25 березня 2021 року, то депутати виключать дану норму з фінального тексту документа і він вступить в силу відразу ж після опублікування в парламентській газеті "Голос України".

Таким чином, в Україні більше не буде необхідності переводити годинник на літній час, в тому числі 28 березня. Якщо ж виникнуть будь-які труднощі і Рада не встигне проголосувати за ухвалення відповідного закону, то "ми ще двічі переведемо годинники, але 25 жовтня - в останній раз

Як повідомляв "Апостроф", щорічно в Україні в останню неділю березня відбувається перехід на літній час.

Раніше ми пояснювали, навіщо в Україні переводять годинники на літній і зимовий час. Час, що вводиться на літній період, називається "літнім". Восени годинник переводять назад на стандартний час.