RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Львові вирішили продовжити локдаун через сплеск коронавірусу: названо терміни

У Львові, де напередодні почали розгортати додаткові "ковідні" ліжкомісця через зростання нових випадків коронавірусу, продовжили посилений карантин до 4 квітня. Відповідне рішення ухвалила комісія з надзвичайних ситуацій Львова.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Facebook.

Він звернув увагу, що тільки за минулу добу до львівських лікарень госпіталізували 63 особи, а виписали лише трьох пацієнтів.

"Сьогодні ухвалили рішення про розгортання тимчасового шпиталю на базі приміщень медичного університету, які вони орендують у Лікарні швидкої допомоги. Звернулись до МОЗу з проханням внести дитячу лікарню на Орлика до переліку медзакладів, які лікують дітей, хворих на коронавірус. Починаємо співпрацю із Залізничною лікарнею. Вони готові приймати у себе хворих, але місто зі свого боку передасть їм необхідну кількість кисневих концентраторів", повідомив Садовий.

Він додав, що у Львові вже не вистачає медичних працівниках.

"За останні 2 дні отримали 350 звернень від лікарів з усієї України, які готові допомогти у цій нелегкій боротьбі. Зараз напрацьовуємо механізм додаткового преміювання усіх медиків, які працюють із COVID-19", - зазначив міський голова Львова.

Також він пообіцяв фінансову підтримку підприємцям, які змушені призупинити свій бізнес.

"Щодо підприємців, яким сьогодні теж складно. Готуємо окрему програму підтримки бізнесу", - додав Садовий.

Як повідомляв "Апостроф", 22 березня Кабінет міністрів змінив порядок роботи транспорту в регіонах з "червоним" рівнем епідеміологічної небезпеки. Тепер обмеження щодо роботи громадського транспорту буде встановлювати місцева влада.