RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Рада дозволила продаж об'єктів великої приватизації

У вівторок, 30 березня, Верховна Рада України ухвалила законопроект № 4543 щодо приватизації об’єктів великої приватизації. За відповідне рішення віддали голоси 257 народних обранців.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Верховної Ради України.

Парламент розблокував велику приватизацію - народні обранці зняли обмеження з пункту, згідно з яким тимчасово, на період карантину та обмежувальних заходів через пандемію коронавірусу, існувала заборона на проведення аукціонів з продажу об’єктів великої приватизації.

Документ спрямований на забезпечення проведення низки підготовчих, організаційних заходів та заходів, які передують проведенню безпосереднього продажу об’єктів великої приватизації на аукціонах, та проведення аукціонів з продажу об’єктів великої приватизації.

Як відомо, на час карантину продаж об’єктів великої приватизації був заборонений законом. Кабмін у грудні 2020 року запропонував Верховній Раді розблокувати велику приватизацію у 2021 році. Уряд пропонував зняти обмеження на продаж низки об’єктів — це 5 теплоелектроцентралей, три обленерго, підприємство “Більшовик”, Одеський припортовий завод, Об’єднана гірнично-хімічна компанія, “Президент готель”.

Гроші від реалізації державних об’єктів будуть спрямовані у бюджет. За оцінками уряду, це дасть можливість додатково направити в бюджет до 12 млрд грн.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні вже через кілька місяців може початися добровільне декларування "тіньових" доходів і придбаних на них активів в рамках так званої "податкової амністії".