RU  UA

Влада винаходить свої "рецепти": лікар назвав дві проблеми з боротьбою проти COVID-19 в Україні

Українська влада допускає деякі помилки в боротьбі з коронавірусом.

Україна побила сумний рекорд по коронавірусу: статистика на 1 квітня

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів торакальний хірург, кандидат медичних наук, заступник міністра охорони здоров'я в 2016-2019 роках Олександр Лінчевський.

За його словами, уряд не прислухається до світових рекомендацій або рекомендацій ВООЗ. Влада винаходить власні "рецепти" в боротьбі з COVID-19. Це стосується не тільки адміністративних рішень, але навіть лікування.

"Ви знаєте, медицина - це наука. І медичні організаційні рішення теж повинні спиратися на наукові рекомендації. Якщо весь світ говорить, малює певну формулу, коли доцільно вводити локдаун, коли доцільно зупиняти будь-які комунікації в суспільстві, то саме так і треба робити", - розповів медик.

Також Лінчевський підкреслив, що на сьогоднішній день ні уряд, ні лікарі в Україна не знають реальної ситуації із захворюваністю на коронавірус в цифрах. Україна займає 109-110 місце за кількістю тестувань в світі.

"Тому коли в Україні недостатня кількість тестів на коронавірус, говорити, що ми знаємо, яка зона "червона", яка "помаранчева", а яка "синя" - годі й говорити. Насправді уряд приймає рішення, не керуючись при цьому науковими рекомендаціями або навіть науковими даними. Тому як уряд не зміг налагодити навіть систему тестувань", - зазначив лікар.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Немає жодних виправдань владі за вакцинацію, Україна гірша за Гондурас - кандидат медичних наук.