RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Мандат за 7 млн, кримінальна справа і любовне листування в Раді: чим відомий кандидат на посаду міністра енергетики Олег Семінський

Серед кандидатів на посаду міністра енергетики України, що розглядаються на даний момент, є народний депутат від "Слуги народу", заступник голови комітету з питань енергетики та питань ЖКГ Олег Семінський, - повідомляє LB.ua з посиланням на джерело у владних колах

У 2000-х роках Семінський був директором найбільшої газодобувної компанії України "Нафтогазвидобування". Сьогодні він - фігурант кримінальної справи, яку, за словами акціонерів, використовує з метою вимагання 150 млн дол або частки в компанії, якою раніше керував.

У 2012 році, в результаті виявлених аудитом фінансових порушень з боку керівництва "Нафтогазвидобування", акціонери вирішили частково компанію продати. Однак за кілька днів до угоди директор Олег Семінський зник з оригіналами документів і печаткою, заблокувавши продаж. Повернувся він через кілька років, і заявив, що був викрадений. За словами представника акціонерів компанії, після повернення Семінський шантажував сім'ю екс-міністра транспорту Рудьковського, вимагаючи переписати на нього акції найбільшої компанії в обмін на свідчення Семінського про непричетність Рудьковського до його викрадення. Тим часом, до сьогоднішнього сам факт викрадення є невстановленим, пишуть ЗМІ.

Вже будучи депутатом від "Слуги народу" Олег Семінський визнав справжність аудіозаписів, на яких заявляв про готовність купити депутатський мандат за 7 млн дол від будь-якої партії.

У березні 2021 року Семінський потрапив в черговий скандал, коли ЗМІ опублікували любовне листування, яке Семінський вів зі своєю помічницею під час засідання Верховної Ради.