RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Перші в країні: українське місто розпочало масову вакцинацію населення від COVID

В курортному містечку Моршин, що на Львівщині, розпочали масове щеплення всіх жителів - це перше українське місто, де проводять колективну вакцинацію.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

У Моршині хочуть вакцинувати усіх місцевих мешканців та працівників санаторіїв, щоб місто, яке є бальнеологічним курортом, могло зустрічати відпочивальників і туристів.

До одного із санаторіїв, де працює пункт вакцинації, вже вишикувалась черга з бажаючих отримати щеплення. Записатися на вакцинацію можна на гарячих лініях і у сімейного лікаря.

"Я підтримую ідею вакцинації і рада, що нарешті вона доступна", - каже одна із відвідувачок.

Всього у містечку з понад 4 тисячами населення вже працює 3 пункти вакцинації, для Моршина виділили майже дві з половиною тисячі доз вакцини. Щеплюють тільки доросле населення китайською вакциною Coronavak.

"Вакцина виробництва Китаю "Коронавак". Особливості умови зберігання - однакові умови як для всіх вакцин - в холодильнику", - каже лікарка Наталія Галамай.

Моршин - перше місто в Україні, де пішли на такий експеримент. Це важливо для всіх його мешканців і для самого міста, яке виживає тільки за рахунок туристів: до пандемії їх було майже 30 тисяч на рік, а зараз одиниці.

Як повідомляв "Апостроф", головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що масова вакцинація від коронавірусу для всіх бажаючих в Україні почнеться, коли в країну надійде мінімум 1 млн доз вакцин.