RU  UA

Pfizer в Україні: як проходить вакцинація в регіонах

У понеділок, 19 квітня, усі регіони України отримають свою частину вакцини Pfizer. Імунізація населення проводитиметься з інтервалом у 25 днів, а другу дозу забронюють за кожним щепленим.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 12:00 на Апостроф TV.

У пріорітеті на вакцинацію - персонал і мешканці будинків для літніх людей. Потім щеплення зможуть отримати держслужбовці, прикордонники та співробітники ДСНС. Загалом кожен регіон отримає трохи більше тисячі доз вакцини.

Вакцинація вже стартувала у Кропивницькому. Імунізація проводиться у психоневрологічному інтернаті міста. Процес вакцинації розпочався о 10:00. Протягом дня планується щепити 60 людей. 26 із них - це медичний персонал, а 34 - підопічні інтернату. Серед них 20 осіб - люди похилого віку. Найстаршому пацієнту, який отримає щеплення, 87 років.

Решта пацієнтів - люди з неврологічними розладами. І якщо старенькі підопічні інтернату можуть самостійно дати згоду на щеплення, то згоду на щеплення інших пацієнтів дають їхні родичі або опікуни.

Серед людей є певне побоювання, однак їх заспокоює той факт, що препаратом Pfizer щеплюються в усіх цивілізованих країнах світу. Загалом процедура щеплення триває біля 10 хвилин: п'ять хвилин іде на оформлення документів та ще п'ять - на щеплення. Медики зазначили, що протягом 1-2 днів після вакцинації у пацієнтів може спостерігатися підвищена температура тіла, ломота в суглобах.

Паралельно щеплення проходить і в області. В Олександрії знаходиться ще один психоневрологічний інтернат, де теж стартувала вакцинація.

Власне першу партію вакцини, а це 1170 доз, планують використати не пізніше, ніж за п'ять днів. Після цього поставки вакцини в область будуть оновлювати.