RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Вибух в будинку на Позняках: прокуратура назвала головних підозрюваних

За фактом вибуху у житловому будинку у Києві на Позняках, який стався влітку 2020 року, прокуратурою повідомлено про підозру п'яти посадовцям АТ "Київгаз".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Офісу Генерального прокурора.

В прокуратурі повідомили про підозру у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей, першому заступнику голови правління АТ "Київгаз" та ще чотирьом службовим особам акціонерного товариства – трьом головним інженерам Управлінь експлуатації газового господарства та начальнику служби охорони праці (ч. 2 ст. 272 КК України) за фактом вибуху в житловому будинку на Позняках 21 червня 2020 року.

"Відповідно до висновку комплексної судової експертизи, службові особи АТ "Київгаз" під час здійснення повірки побутових лічильників газу у будинку по вул. Соломії Крушельницької допустили порушення вимог ряду нормативно-правових актів в частині встановлення технологічної перемички – байпасу у внутрішньобудинковий газопровід замість знятого лічильника газу. В результаті цих порушень 21 червня 2020 року відбувся вибух газу, що призвів до обвалу конструкцій десятиповерхового багатоквартирного житлового будинку, загибелі п'яти людей та травмування трьох осіб. Крім того, внаслідок втрати житла мешканцям будинку заподіяно матеріальну шкоду на загальну суму понад 53 млн грн", - йдеться в повідомленні ОГП.

Ще одна особа з серпня 2020 року знаходиться на тимчасово окупованій території Луганської області, тому правоохоронці планують відповідно до законодавства повідомити їй про підозру заочно.

"Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають", - додали в прокуратурі.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський вручив ключі від нових квартир жителям багатоповерхівки на Позняках в Києві, яка постраждала від вибуху 21 червня 2020 року.