RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Президент України Володимир Зеленський написав авторську колонку для тижневика Фокус

партнерський матеріал

У п'ятницю 14 травня в продаж надійшов випуск тижневика Фокус, в якому президент України Володимир Зеленський опублікував ексклюзивну авторську колонку.

До другої річниці президентства глава держави виклав своє бачення щодо місця України в глобальному світі, пояснив сенс реформ і розповів про політику деолігархізації України. За словами президента, деолігархізація забезпечить Україні стабільне економічне зростання і дозволить вибратися з бідності. Також Зеленський зазначив, що незабаром уряд представить громадянам важливий законопроект про деолігархізації, який затвердить системний погляд на проблему. Головне завдання такої політики - позбавити олігархів медіаресурсів, які дозволяють їм отримувати доступ до стратегічних резервів, шантажуючи і послаблюючи державу, написав Володимир Зеленський.

Глава держави зазначив, що одним олігархом в Україні вже стало менше: "мінус Віктор Медведчук". Без доступу до медіа і без "даху" олігархи не можуть нічого забрати у громадян країни, вважає Зеленський.

"Нам дуже потрібні максимальна прозорість економічних відносин, недопущення деструктивних концентрацій ресурсів і рівність всіх громадян перед законом і судом", - підкреслив президент. - "Ми це забезпечимо, і Україна зможе перейти до стабільного економічного зростання протягом десятиліть, нарешті вирішить в тому числі і проблему бідності".

Президент додав, що довгий час "обрані" підлаштовували правила гри під себе, через це Україна не змогла стати конкурентним державою з високим рівнем життя. Більшість українців вважають ситуацію, коли одні громадяни "рівніше" інших, несправедливою, їх настрої відбилися на результатах виборів 2019 року. "Програш одного з олігархів показав, що українське суспільство потребує іншого державного світогляду і нових принципів управління", зазначив він.

З повним текстом авторської колонки можна ознайомитися у свіжому випуску журналу Фокус і в інтернет-версії видання.

Уже вдруге президент вибирає українське видання Фокус, для того щоб поділитися з українцями результатами своєї роботи. У грудня 2020 Володимир Зеленський дав перше ексклюзивне інтерв'ю виданню Фокус.