RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Фракція "Слуга народу" "вирішила" долю трьох міністрів: хто очолить міністерства

На засіданні парламентської фракції "Слуги народу", яке проходило в понеділок, 17 травня, в КВЦ "Парковий", було вирішено питання про відставку трьох членів уряду. Призначення на їхнє місце нових міністрів може відбутися на засіданні Верховної Ради у четвер, 20 травня.

Про це повідомив голова фракції Давид Арахамія на брифінгу.

За його словами, мова йде про відставку глави Мінінфраструктури Владислава Криклій і глави Мінекономіки Ігоря Петрашко, які написали заяви на звільнення за власним бажанням, а також міністра охорони здоров'я Максима Степанова, який добровільно залишати посаду відмовився. Позачергове засідання парламенту, на якому розглядатимуть питання відставки членів уряду, відбудеться у вівторок, 18 травня, після 15.00, обговорення щодо кожного з міністрів триватиме близько години.

"Завтра у нас позачергова сесія, де ми звільняємо трьох міністрів. Щодо пана Степанова, оскільки він добровільно не йде з посади, там дещо інша процедура: спочатку - звільнення, потім - подання від фракції, потім - подання на голову Верховної Ради, а потім - голосування ", - пояснив Арахамія.

Глава фракції прогнозує, що відставку Степанова підтримає 250-270 народних депутатів, з яких "Слуга народу" дасть 200 голосів.

На засіданні парламентської фракції також затвердили кандидатури нових міністрів. Зокрема, глава "Укравтодору" Олександр Кубраков претендує на посаду міністра інфраструктури, глава податкової служби Олексій Любченко - міністра економіки і першого віце-прем'єр-міністра, а головний санітарний лікар Віктор Ляшко - міністра охорони здоров'я.


Давид Арахамія стверджує, що фракція "Слуги народу" одноголосно підтримає кандидатів на посади міністрів, призначення яких відбудеться, швидше за все, 20 травня.

Як повідомляв "Апостроф", раніше комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Верховної Ради розглянув подання прем'єр-міністра Дениса Шмигаль про відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова.