RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

"Всі живі, всі цілі": що вирішили на фракції "Слуга народу" щодо відставки міністрів, відео

У понеділок, 17 травня, на засіданні парламентської фракції "Слуги народу", яке проходило в КВЦ "Парковий", обговорювалося питання відставки деяких членів уряду, серед яких - міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Відповідне відео опубліковано в Telegram-каналі PavlovskyNews.

Глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, коментуючи ймовірну відставку Степанова, зазначив, що підтримка глави МОЗ у ЗМІ не допоможе йому втриматися в кріслі міністра і наголосив, що його звільнення вимагає глава уряду - безпосередній начальник.

"Якщо прем'єр просить Верховну Раду звільнити свого підлеглого, думаю, у нього є всі підстави так діяти", - зазначив він.


Нардеп Денис Маслов в своїх заявах був більш стриманий.

"Ви чуєте, криків немає, всі живі, всі цілі, насправді йде дуже конструктивна розмова", - прокоментував він.

Сам Максим Степанов, коли залишав засідання фракції "Слуга народу", повідомив журналістам, що питання його відставки з посади міністра буде остаточно вирішене під час завтрашнього голосування в Раді.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, якого називають кандидатом на пост міністра, приїхав на засіданні фракції "Слуга народу" дещо пізніше, ніж Степанов. Від запитань журналістів він мовчки пішов.


Ще два члени уряду, глава Мінінфраструктури Владислав Криклій і глава Мінекономіки Ігор Петрашко, які написали заяви на звільнення за власним бажанням, на засідання фракції не прийшли.

Як повідомив народний депутат Олексій Устенко, за підсумками засідання фракція прийняла рішення голосувати за відставку глави МОЗ Максима Степанова, глави Мінекономіки Ігоря Петрашко і глави Мінінфраструктури Владислава Криклія.

Нові кандидати - Віктор Ляшко, Олексій Любченко і Олександр Кубрак відповідно.

Як повідомляв "Апостроф", раніше комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Верховної Ради розглянув подання прем'єр-міністра Дениса Шмигаль про відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова.