RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Рада займеться законом про регулювання обороту канабісу в Україні: що відомо

Народні депутати розглянуть проект закону про регулювання обороту конопель в медичних цілях, наукової і науково-технічної діяльності.

Відповідний законопроект №5596 був зареєстровано в парламенті в середу, 2 травня.

Текст законопроекту, який був ініціативою 82 народних депутатів від різних депутатських фракцій і груп, поки відсутній на сайті Ради.

З супровідної інформації відомо, що законопроект передано на розгляд керівництву парламенту.

Також свої висновки щодо проекту закону повинен зробити комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування.

Нагадаємо, що народні обранці хочуть домогтися офіційного продажу в Україні ліків, що містять канабіс, для онкохворих і тяжкохворих людей. Таких осіб в країні налічується понад два мільйони.

Цей законопроект став відомий як "закон для Софійки", оскільки вона страждає на важку форму епілепсії. Полегшити біль дівчинці допомагають тільки препарати, що містять канабіс. Оскільки їх не можна купувати в Україні, ліки доводиться замовляти або за кордоном, або на "чорному ринку".

Як повідомляв "Апостроф", медичний канабіс частково легалізували в Україні 7 квітня, але є певні правила його використання