RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Боротьба з олігархами в Україні: названо перші імена "фігурантів" закону

Міністр юстиції України Денис Малюська вважає, що критеріям олігархів, які визначено в зареєстрованому у Верховній Раді законопроекті, відповідають бізнесмен Ігор Коломойський і п'ятий президент України Петро Порошенко.

Про це заявив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Малюська нагадав, що, як йдеться в згаданому законопроекті, якщо бізнес-партнер олігарха є топ-чиновником, зокрема, народним депутатом, то він має вплив на політичне життя.

"Партнери пана Коломойського, офіційні, у Верховній раді є, і не один. Тому пан Коломойський точно потрапляє", - зазначив міністр.

Також, на його думку, "відповідає всім критеріям" колишній президент, а нині народний депутат Петро Порошенко.

При цьому Денис Малюська стверджує, що законопроект не створювався для того, щоб покарати якусь окрему людину.

"Закон писався під олігархічну систему, і він має наслідки. Якщо ви не хочете потрапити в реєстр - позбудьтеся від впливу на політичне життя, залишайтеся зі своїми активами, не підходьте до політики, до ЗМІ", - заявив міністр.

Як повідомляв "Апостроф", в середу, 2 червня, у Верховній Раді був зареєстрований законопроект "Про запобігання загроз національній безпеці, пов'язаних з надмірним впливом осіб, які мають значний економічний або політичний вага в суспільному житті (олігархів)".