RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Відставка Авакова: хто претендує на пост глави МВС і кого пропонував Зеленський

Глава МВС України Арсен Аваков у вівторок, 13 липня, подав у відставку . Стали відомі прізвища трьох можливих наступників міністра.

Кореспондент "Апострофа" повідомляє, що почалося засідання фракції "Слуги народу". На ньому присутні президент і прем'єр.

Володимир Зеленський запропонував Дениса Монастирського на посаду міністра МВС. Фракція пропозицію підтримала.

У свою чергу кандидатів на пост глави МВС назвало видання LB з посиланням на свої джерела.

Олександр Бакумов. Депутат від "Слуги народу". З 2016 року було доцентом кафедри конституційного та міжнародного права, а з 2018 - проректором Харківського національного університету внутрішніх справ. З 2017 року - адвокат, входить в Національну асоціацію адвокатів України.

Очолював комісію Головного управління Національної поліції в Харківській області від представників громадськості. У 2015 році брав участь в бойових діях в зоні АТО в складі Державної прикордонної служби.

За даними журналістів проекту "Схеми", Бакумов пов'язаний з одіозним бізнесменом Вадимом Слюсаревим.

Сам Бакумов заявив, що питання призначення нового глави МВС буде обговорюватися сьогодні ввечері на засіданні фракції "слуг народу".

"Ця ситуація має бути обговорена сьогодні ввечері на фракції. Якщо інформація про відставку Арсена Авакова відповідає дійсності, ми маємо подякувати йому за проведену за сім років роботу. І лише потім будемо вирішувати питання про кандидатів на посаду міністра", - сказав він.

Денис Монастирський. Глава правоохоронного комітету у Верховній Раді.

Олексій Данилов. Секретар РНБО.